Menu

Bergingen in Rotterdam worden groen

Locatie: Rotterdam

Opdrachtgever: Foreco Houtconstructies

Ingezette expertise :

Aanleg stedelijk en landschappelijk groen

Aanleg en onderhoud van vegetatiedaken en daktuinen

In hartje stad is het woekeren met de ruimte, en het groen komt dan vaak in het gedrang. In de vernieuwde Vinkenstraat in Rotterdam legden wij groene daken aan op 10 bergingen bij nieuwe woningen. Die zorgen voor waterberging, koelere lucht in de zomer en een plek voor vogels en insecten.

Aan de achterzijde van het vernieuwde appartementengebouw zijn bergingen voorzien voor 20 woningen. De bergingen zijn gerealiseerd door Foreco, en als vaste partner mochten wij daar groendaken op aanbrengen. De constructie van de bergingen vereist een lichtgewicht dak. Bedrijfsleider Theo Advokaat: “Voor bergingen is ons Urbanscape systeem ideaal. Dat is lichtgewicht, snel om aan te leggen en erg schoon. Dat hebben we omlijst met grof grint zodat het sedum niet onder de trim groeit.”

Vanaf de straat zien voorbijgangers een aaneengesloten rood-bakstenen gevel. Achter de appartementen is er des te meer ruimte voor groen: we legden 165m² aan vegetatiedak aan, zonder dat het enige ruimte kostte. De groene daken dragen bij aan het uitzicht van de bewoners, zorgen voor waterberging en geven ruimte aan een verscheidenheid aan dieren zoals bijen, vlinders en vogels.