(0183) 581490 info@wallaard.nl

Ontwerpen en bouwen van bruggen

In Nederland ‘waterland’ zijn bruggen een essentieel element. In dorpen, steden en buitengebieden vormen zij een verbinding voor alle mogelijke gebruikers, van voetgangers, fietsers tot en met zwaar verkeer.

Wij houden ons bezig met het ontwerpen, fabriceren, aanleggen en onderhouden van bruggen voor verschillende doeleinden, uitgevoerd in:

beton,
staal,
hout,
composiet
of een combinatie van materialen.

Als specialisatie geldt het ontwerpen en bouwen van houten bruggen. Deze worden hoofdzakelijk prefab samengesteld in de timmerwerkplaats te Noordeloos, van waar ze naar het werk vervoerd worden om ze ter plaatse te monteren.

De bruggen worden geleverd hetzij op maat, hetzij als een standaardisatie. Voor de fabricage van de bruggen wordt veelal gebruik gemaakt van houtsoorten met FSC-keurmerk, tropisch hardhout en Europese houtsoorten. Alle gewenste uitvoeringen zijn mogelijk; rechte en getoogde bruggen, tuibruggen, ophaal- en draaibruggen. Al naar gelang de lengte en de uitvoeringswijze van de bruggen wordt gebruik gemaakt van een combinatie van hout met staal, aluminium of ander soortige materialen.

Binnen de sector Bouw en Infra is momenteel een trendverandering gaande. Als alternatief voor hardhouten brugdekken, wordt tegenwoordig steeds vaker composiet gebruikt. Composiet is een licht, sterk, duurzaam en bovendien millieuvriendelijk soort kunststof. Vaak wordt composiet gebruikt in combinatie met staal of beton.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!