(0183) 581490 info@wallaard.nl

Aan de rand van Geldermalsen bouwt de gemeente West Betuwe aan een nieuwe wijk: De Plantage. De wijk is afwisselend opgezet met volop ruimte voor water en recreatie. Wallaard ging voor het eerst in de wijk aan het werk in november 2020 voor de aanleg van een aantal bruggen. Begin maart 2021 begonnen we aan het element dat misschien wel het meest in het oog springt van de hele wijk: een hardhouten vlonder van meer dan 100 meter lang en een oppervlakte van ruim 700 m².

Hoofduitvoerder Vincent de Vries had een uitdaging in de planning: “De Vlonder is een uitdagende klus omdat die aansluit aan een appartementencomplex dat ook nog in aanbouw is. Daarom moesten we in twee delen heien, en ook bij het metselen van de kademuur moesten we heel precies werken.” Om de vlonder goed te kunnen plaatsen, is eerst een dijk aangelegd in de plas voor de wijk, en is vervolgens het water weggepompt. Als de vlonder, de kademuur en het appartementencomplex klaar zijn, dan krijgt het water weer de vrije loop.

De Plantage in Meteren is een typisch Wallaard-werk. We bouwen niet alleen de grote vlonder, maar ook meerdere stukken kademuur en straatmeubilair daarvoor. We combineren heiwerk met grond-, metsel-, hout- en staalwerk. Begin juli 2021 leveren we de vlonder op. Aan de wijk wordt de komende jaren nog verder gebouwd want er staan zo’n 3000 woningen op de planning. Hopelijk zit het voorlopig dus we goed met het blauw op straat in de omgeving Geldermalsen.