(0183) 581490 info@wallaard.nl

De Waalkade in Tiel is de plek waar het land overgaat in de rivier. Ook is het terrein onder jongeren bekend van muziekfestival Appelpop. De kade is door de jaren heen flink in verval geraakt, en daarom besloot de gemeente dat een grote renovatie nodig was. Ons aandeel was betonwerk, straatwerk en het plaatsen van straatmeubilair. Begin oktober haalden we de bouwhekken weg en was de nieuwe waalkade open voor publiek.

Fase 1 van de nieuwe Waalkade houdt rekening met verschillende doelgroepen. De promenade
is aangelegd met Belgische keien. De rijwegen zijn aangelegd met stelconplaten die bestand zijn tegen het zware vrachtverkeer dat gemoeid is bij het opbouwen van een festivalterrein. Daartussenin veel ruimte voor groen.

Omdat er regelmatig grote evenementen worden georganiseerd op het terrein, was er behoefte aan meer vluchtwegen. Daarvoor zijn meer en bredere trappen op de groene dijk aangelegd. In de betonnen loper richting de hoofdtrap, staan teksten die de historie van Tiel beschrijven. Ook elke trapleuning herrinnert bezoekers eraan welke stad ze bezoeken: “Tiel, fruitstad aan de Waal”.

Op het terrein blijven 200 parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en vergunninghouders, elk met een stopblok in cortenstaal. Een extra uitdaging van dit terrein, is dat het gemiddeld enkele malen per jaar onder water komt te staan. Bijna alle straatmeubilair is daarom demontabel gemaakt.

Al met al is de Waalkade geworden tot één van de mooiste plekjes van een toch al zo mooie stad.