Aanleg en onderhoud daktuinen en gevelbegroening

In stedelijke gebieden is vaak weinig ruimte voor groen. Een prima oplossing voor dit probleem is groen op het dak.
Een (extensief) groendak met vegetatiematten bestaat uit een wortelwerende laag (of wortelwerende dakbedekking), eventueel een drainagelaag en een voedingsbodem waarop de vegetatie groeit.

De aanleg van groene daken wordt door steeds meer overheden gestimuleerd. Door subsidies maar ook door bepaalde verplichtingen bij nieuwbouw.
Groen is de trend voorbij. Het is letterlijk duurzaam. Een daktuin is duurzaam
Een groendak is duurzaam. Zo heeft een groendak een waterretentie van circa 45% en bespaart het, dankzij haar isolerende werking, veel energie.

Er zijn nog veel meer voordelen
Over de voordelen van groene daken wordt veel geschreven. Ze zorgen voor een lagere omgevingstemperatuur, opname van CO2 en fijn stof, waterretentie en energiebesparing.

Algemeen
Wallaard maakt voor het aanleggen en installeren van groene daken gebruik van de duurzame producten van Sempergreen®.

Over Sempergreen®
Sempergreen® is marktleider op het gebied van direct-groene oplossingen voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekkers.

De jarenlange ervaring van Sempergreen staat garant voor het allerbeste projectresultaat. Omdat alle producten vanuit eigen kwekerijen geleverd worden, bieden ze bij levering altijd een kwalitatief hoogwaardige begroeiing. Samen maken wij uw project tot een succes!